Småbakis, pank, snart förkyld och kass logistik




Kanske låter som den här dan inte varit någon höjdare men så illa är det faktiskt inte..

Igår kväll blev det en spontan öl på ”massagegatan”. Precis när vi satt oss kom Mattias och hans tyska och holländska vänner in på samma bar. Vad är oddsen i en miljonstad som KL?? Det blev en trevlig kväll. Jag och Madde fortsatte till klubben Zouk med Peter (tysken) och det var riktigt kul! Skönt ställe måste jag säga.

Hårda som vi är blev det godmorgon redan kl 06.45 och snabbt iväg mot Petronas Twin Towers för att fixa biljett för att åka upp på skybridge. Anders ställde sig i kö och timmarna gick, ingenting hände. Jag och Madde gick och käkade frukost. Då Anders köat i säkert tre timmar utan att kunnat köpa biljett bytte vi av honom. Problemet med det hela var inte att det var extremt mkt folk utan att de släppte biljetterna sjuuukt segt. Hela förmiddagen gick innan vi fick biljett. Vad är problemet? Det är väl bara att dela ut biljetterna till de som är först. Till saken hör också att vi var ganska sent där men eftersom vi råkade välja rätt kö fick vi biljetter och folk som köat längre än oss fick det inte. Och med facit i hand var det inte värt det. Visst var det fint att se utsikten men fyra timmar i en iskall lokal..nja! Och för Anders utan frukost var det förstås inte kul alls. Alla köer på LiU skulle varit rena himmelriket :P

Anders och Madde har åkt på förkylning, inte roligt! Och med tanke på att vi käkar varandras mat, dricker varandras dricka, delar AC (ja jag o Madde delar tom säng) och slickar säkert lite på varandras tandborstar så ligger jag bara här och väntar på min tur.

Pank? Nej, jag har faktiskt inte lyckats shoppa upp min lön redan. Pank, var att ta i men jag kommer inte åt pengarna iaf. Skulle betala lite kläder igår och inget av mina kort funkade. Som tur var kunde Anders betala för mig och jag hade inte blivit skimmad J, Men några pengar kommer jag fortfarande inte åt. Växlade in mina sista dollar för att klara dagen. Egentligen är det bara bra, för då blir det ingen shopping idag iaf J

Ikväll blir det upp på högre höjder igen, KL-tower står på schemat.

 

Puss  o kram

Annika


Spending my time and my MONEY!

Yes! Nu är vi igång! Efter en hektisk dag i China town igår övergick vi idag till de lite med vanliga affärerna. Dagen inleddes i KLCC, ett gigantiskt varuhus med allt från Zara till Prada och Gucci. Vi hade fullt upp och glömde nästan bort att man borde käka lunch också.
På kvällen åkte vi vidare till pavilion, en annan stor galleria, vi tyckte till en början att ena flygeln var stort nog, när vi sedan insåg att vi bara sett en fjärdedel knappt av huset blev vi lite häpna. Dessa shopping malls är ENORMA! Vi käkade på en japansk restaurant, ( = rå firre för min del). Himla överartiga servitörer som skrek ut hälsningsfraser i kör när någon ny person kom in i restauranten. De var söta, skulle kunna tänkt mig att ta med mig en av dem hem :p  Efter maten var vi ganska matta men bestämde oss för att ta ett sista ryck. Och då hittade vi forever21, en totalt livsfarlig affär! Jag och Madde kom till provrummet med över tio plagg var och det var bara första rundan. Jobbarna där blev ganska förvånade, man fick inte prova så mkt samtidigt!
Och det värsta av allt, alla plagg var jättesnygga!!! Tyvärr (eller ja.. hur man nu vill se det så skulle varuhuset stänga ganska snart så det blev inga enorma köp men ändå...vilken affär!

Vad har vi då shoppat och var Anders lika galen som mig och Madde?

Lite av varje, mitt livs första par converse blev införskaffade idag( kanske inte så normalt vid 23års ålder men de var billiga och blå.) Kläder( bl a finaste långklänningen ever, så nu har jag tagit ställning i klassens debatt om långklänning, jag är på, helt på), sporttopp och en väska som jag inte kunde lägga ifrån mig.
Madde shoppade Jacka, skor, linnen, smycken, smink och underkläder, ja kort sagt, det mesta :)
Fast vi kom nog fram till att vi spenderat lika många laxar :) Anders höll hårdare i börsen (eller som han själv uttrycker det "var inte lika ansvarslös") Ingen hel lax där inte...

Ja, så nu är hela hotellrummet fyllt med prylar och påsar och det är hela fyra(!) dagar kvar...ska man skratta eller gråta?? Jag väljer det tidigare och lever hellre på nudlar resten av hösten. (Låter ju ansvarsfullt av någon som läser ekonomi..)

Vi har även uppmärksammat att de Malaysiska varuhusen spelar väldigt rolig musik. Favoritlåten framför alla är utan tvekan dirty dancer med Enrique o Usher. Som sätter sig på hjärnan varje dag..*dirty dirty dancer, dirty dirty dancer* om och om igen. Annars funkar alla typer av pojkband, BSB, blue, westlife och lite mer Enrique(viktigt att notera att i Malaysia är det "tonight I'm loving you"-versionen som gäller och inget annat). Fint ska det va!







Vi fastar tydligen

Idag lämnade vi Perhentian innan frukost och jag måste säga att det kändes lite sorgligt. Nu när vi fått husdjur och allt. Ja, alltså en stor gecko som satt och väntade på oss i badrummet när vi kom hem från stranden igår. Jag vaknade med ett ryck inatt och trodde att han låg på min madrass men så var inte fallet. Tur eller otur, döm själva..

 Igår var en väldigt slapp dag, vi vaknade vid lunch och segade oss ner på stranden, där vi fick sällskap av vår granne. Det blev en lång simtur(träningsabstinensen börjar komma) och häng i skuggan. Jag kommer att sakna havet, så himla klart och varmt. När solen gått ner tog vi några öl och blandade monkey juice som vi tog med ner till stranden.  Det var en riktigt trevlig sista kväll under stjärnorna även om monkey juicen inte var något särskilt att rekommendera.

Nu är vi alltså på väg mot huvudstaden. Tyvärr sitter vi på flygplatsen i Kota Bharu och har väl haft roligare stunder. Eftersom vi inte hann äta frukost på ön tänkte vi att göra det väl framme på flygplatsen men det gick inte så bra….

Här är det ju Ramandan och det innebär tydligen att alla caféer och restauranter öppnar kl 15. Vårt plan går kl 15. Alltså ingen lyckad kombination. Vi har ätit lite kex och juice till frukost och någon vidare lunch ser det inte ut att bli. Kex och en chokladbit på sin höjd. Möjligtvis ett korvbröd med inbakad choklad (fast kall då förstås). Hur skulle en diabetiker överleva en småstad i Malaysia under Ramadan? Tur att morsan inte är..

Den som sa att man går upp i vikt av att bo på Malaysia skulle jag vilja fråga ett och annat.

Okej får väl sluta klaga och gå bort till kiosken och köpa en chokladbit. Det finns ju iaf en kiosk! Halleluja!

 Vet inte om det är luften men min hjärna har ställt in sig i nåt väldigt konstigt läge, fick total black out igår när jag skulle betala flygbiljetterna, vad är pinkoden till mitt bankkort?? Hemma använder man det ju varje dag men bara efter en vecka så är det som bortblåst. Och hur begåvad är man om man har med sig after sun-lotion till Kuching men sedan inte tar med det på solsemestern?? Oroa er inte, än så länge verkar i alla fall Madde och Anders ha koll på läget :)


Några timmar senare,
Nu är vi i KL! Tufft ställe, det här kommer bli så himla kul och imorgon är det LÖNING! Feta julilönen eftersom det enda vi gjorde i juli var att jobba typ. Så operation shoppa upp julilönen några dagar framåt!! Vad man ska leva av resten av hösten är en annan fråga men sånt löser sig! Nu är vi så trötta och humorn är riktigt låg.. Så god natt från Kuala Lumpur!!


Lugn! Vi har hittat Nemo



Idag har vi lämnat stranden för en snorklingsutflykt runt öarna. Om ön är fin så är nästan det som är under vattenytan ännu finare. Vi började med att åka till Shark point och jaa det fanns hajar där! DE kom inte så nära men det andra fiskarna var desto mer närgångna. Och så var han plötsligt där, lilla Nemo! Sötboll..

Vi, vår sköna guide jeffrey(grymt svenska volkabulär hade han) och det perfekta brittiska paret (de var så snygga att alla tre var helt säkra på att de var australiensare!) fortsatte och såg maneter, sköldpaddor, sjögurkor och massa med färgglada och mindre färgglada firrar.
Efter lunch besökte vi en fyr som man kunde hoppa ifrån och spana efter rockor. Det blev många hopp men tyvärr inga rockor. Efter många timmars snorkling och många fina fiskar åkte vi tillbaka till Coral Bay och gick tillbaka till hotellet och däckade, helt utmattade. Vi hade fått ny granne, en svensk tjej från Ö-vik, kändes lite weird då vi inte träffat en svensk sen Landvetter. Men hon var trevlig :)

Nu har vi försökt tagga till lite och sitter med lite mangodrinkar på hotellets veranda och försöker hitta biljetter in till KL. Måste vi verkligen åka härifrån?? Mot nya äventyr, helt enkelt. Om vi kommer fram till hur vi ska göra.


Pusspuss
/Ankan

Jag tror vi har hittat paradiset!


Det är så himla vackert här, turkost vatten, vita stränder omgivna av djup grön djungel och inte land så ögat kan se när man tittar ut över havet. För att inte tala om hur det ser ut under vattenytan. Färgglada fiskar, musslor och sjögurkor. Så förmiddagen spenderades med cyklop och snorkel efter en frukost med utsikt över stranden och havet. Imorgon blir det snorkel utflykt med båt, ska bli himla roligt. Det enda problemet är att jag och Madde ser ut som två kräftor men det får man leva med :) Anders är lite mer förståndig och går och lägger sig i skuggan efter ett tag..

Igår kväll var hängde vi på stranden när solen gick ner, det var bland det mest romantiska jag varit med om. Kolmörkt, varm sand, vågor som drar in, soft musik och ljusartister. This is paradise!

Mellanlandning

Morgon i KL, vi åkte från lägenheten kl halv fem imorse och tog flyget från Kuching till Kuala Lumpur. Sitter här med varsin gigantisk kaffesejdel (nödvändighet i det här läget). Om några timmar flyger vi vidare mot Kota Bharu, sen buss och båt ut till ön. Vi längtar efter att få bada och få lite sol. Överlägset vitast i stan :)

Igårkväll tog Melissa med oss till en muslimsk matmarknad och visade oss några trevliga restauranger med Kina/Malysisk mat. Och toast med glass till efterrätt...udda men då allt bröd smakar som kakor så är det kanske inte så knasigt trots allt.

Hoppas ni har det bra hemma på Slätta!


Och jag som lovade att blogga...

Shame on me! Men se det som ett teckan på att vi haft mycket roligt för oss!
Idag är vår fjärde dag i Kuching och det har varit fyra hektiska dagar vill jag lova.
Vår första dag blev en chock, efter lååång tid på flyget och bara någon timme sömn var, kändes allting mycket främmande och lite läskigt. Jag måste erkänna att jag nästan började fundera på när nästa plan hem gick.
Men efter en übersöt frukost andra dagen på vårt småcharmiga hostel i city bestämde vi oss för att tagga till och göra det bästa av dagen. Vi tog en taxi (eller teksi som det heter här) till universitetet och träffade de personer vi mailat med. De var jättetrevliga och helt plötsligt hade de fixat en stor lägenhet till oss, nya mobilnr, bokat med. test och dragit med oss på en matfestival. Mat festivalen var en upplevelse vill jag lova! Fullt med olika typer av asiatisk mat som gick att  köpa för några kronor/st. Det mesta var riktigt gott men allt är så sött!!

Men allt har inte varit perfekt, när vi igår flyttade in i vår lägenhet upptäckte vi att det luktade mögel i alla sovrum :S inte vad vi väntat oss och vi började direkt fundera på hur vi så fort som möjligst skulle kunna flytta någon annanstans. Vi åkte något oroade till ett stort shoppingcenter för att handla prylar(MASSA städprylar) till vårt nya hem. Att handla frukost har inte varit det lättaste heller, här finns i princip ingen yoghurt om man bortser från en 50kronor/l yoghurt från Schweiz. Inte hållbart i längden :) När vi kom hem och skulle bädda våra oerhört slitna och fläckiga(!) sängar upptäckte vi att ett komplett bäddset i Malaysia inte innehåller något påslakan, så det blev att sova i två små handdukar. Efter ett nytt besök på Springs (shoppingcentrat) vet vi fortfarande inte om påslakan existerar i den här stan. Det blir att krypa under handdukarna ikväll med. Och som jag och Madde utbrister då och då "Vad är det här för land egentligen???"

Lägenheten är också ett kapitel för sig! Får berätta mer en annan gång men det är mögel i kylen, hade sällskap av en ödla på toan imorse och toalettstädningen ska vi inte prata om. Toastädning eller flyttstädning överhuvudtaget verkar inte heller existera i det här landet.

Åter till roligheterna: Vi har träffat mycket trevligt folk och studenter från hela världen(tyskor, kanandensare, Sri Lankafolk, australiensare och indonesiskor) som vi ser fram mot att lära känna. Vår kontaktperson Melissa är också ett kapitel för sig, helt underbar tjej som tycker Anders ser tysk ut men det är nog egentligen någon slags kärleksförklaring ;) Och nu under tiden jag sitter här och skriver har Anders bokat resa till och boende på Pulua Perhentian till IMORGON!!! Googla den ön får ni se vad som väntar oss framöver :) Det kommer bli nice, så mkt kan jag säga...sen drar vi nog vidare till KL :)

Puss o kram

Annika, på Starbucks i Kuching med mitt fanatstiska sällskap, Madde o Anders :)



RSS 2.0