Ska man plugga också?

Efter en grym helg (förra helgen) med grottutflykt som var en fin utflykt. Lerigt och svettigt men ganska mysigt ändå.
Här kommer bilder :)






Veckan har varit ganska hektisk trots att det inte hänt så mycket men det var ju det här med att plugga...jag hade visst råkat glömma att man skulle göra det också så nu ligger jag en eller två veckor efter i de flesta kurser. Inte så smidigt men jag säger som Madde: "Skolan är bara irriterande, som en mygga som sitter på ens öra". Så nu spenderas all ledig tid (nästan, det lät bra iaf) till att skriva om affärsidéer man har, hur Amazon ska expandera i Europa, hybridbilar och dagbok om hur man ska bli en bättre ledare. Och allt i en himla röra, kommer man någonsin ligga i fas?? 

I helgen åker vi till Singapore för att hälsa på Andreas! Det har vi sett fram mot länge, ska bli himla kul :)

Som avbrott i pluggandet idag tog jag o Madde varsin massage hos de glada tjejerna som gjorde min manikyr som fortfarande sitter i. De kunde sin sak även den här gången. Det var riktigt fint..och billigt! man var lagom omotiverad till att plugga efter det men det fick gå..

Nej, jag klagar inte vill bara ursäkta att jag inte skrivit så mkt här denna vecka, jag skyller på plugget!
Annars kan man ju alltid göra som en tjej som jag o madde gör grupparbete med, muta ens pojkvän eller vad han nu var att göra hennes jobb o presentera det på gruppmötet. Undrar fortfarande hur hon lyckades med det..
 

Puss på er!

Ankan

Fyllefirrar och BT-truck åktur



Igår, fredag var en intressant dag (vilka dagar här är inte intressanta, kan man ju fråga sig..) Jag och Madelene spenderade vår sovmorgon i sporthallen och spelade badminton. Tack snälla söta danskar för lånet av grejer! Roligt att spela, tror nästan det får bli en fredagsvana. Efter en kaffe och våffla med choklad åkte vi vidare mot F&Ns läskfabrik för studiebesök. Vi fick se produktionen och en företagspresentation. Efter detta utbrast vår föreläsare ”Oh, we have to visit the warehouse, Swedish technology!” och pekade på mig o Madde. Hm, vaddå svensk teknik I lagret? Det visade sig vara truckarna som var från BT. Genast kände jag mig hemma med lite Mjölbyteknologi här borta i asien. Gäller att man inte är höjdrädd när man får åka upp till de högsta hyllorna. (Min mobil har inte finaste kameran men jag tycker om den ändå!)

 

 

Efter en sedvanlig lunch på Spring åkte vi hem och laddade inför kvällens BBQ. Danskarna hade beställt kött åt oss på en restaurant i närheten, så med fint kött, goa frukter och kall öl begav vi oss mot australiensarnas hus (vem skulle annars ha en BBQ?) Kvällen var riktigt varm och med lite eld på det var det riktigt svettigt men åh så gott det var med wedigt (redigt) kött!! Kvällen blev galen och galet kul. Massor med folk, både utbytesstudenter och ”locals”. Efter att ha trängt in så många skandinaver som möjligt i baksätet på en förvånad locals bil bar det av till klubben Soho. Maikens kommentar ”look, a white guy, i must talk to him!” var ganska talande. Vi var längst och blekast på hela stället om man räknar in killen hon hittade som också visade sig vara dansk och i Kuching på uppdrag av Mc Kinsey. Efter en lyckad kväll väntade en intressant promenad hem. Speciellt för Madde som fick napp kanske man kan säga, hon kom hem lite efter mig helt överlycklig då hon fått med sig två hela fiskar hem. Vi stod i köket och höll på att dö av skratt, kunde inte få fram ett ord på flera minuter. Antar att danskarna blivit hungriga på vägen hem och köpt fisk som Madde sedan fick. Så nu ligger dessa fula firrar i vår kyl. Synd att de är döda annars kunde de fått bott i badkaret..

 


Idag har vi inte haft några jobbigare aktiviteter för oss. Jag ringde hem, hade inte pratat med mamma på 6 veckor!! (läskigt..hur har jag överlevt!?) Det var riktigt skönt att få höra hennes röst <3 Jag pratade slut på alla pengar på mobilen. Om tre månader exakt, ses vi igen! Kommer längta ovanligt mycket till julafton i år!

Eftermiddagen spenderades vid poolen, ganska fejnt måste jag säga. Badabadabada! Nu ska vi iväg till Sunday market och kolla lite. Imorgon blir det grottutflykt.

 

Hoppas ni har det fint!

Annika



Vår logistikföreläsare som jag tidigare berättat är besatt av vår frukost, maddes telefon och min vattenflaska står även för veckans mest klockrena föreläsningsanteckningar..Hm det är yoghurtens väg till kylskåpet, och lite annat halvviktiga grejer. Go go Mr Ong!

En vanlig dag i Kuching

I förrgår löste sig ett av våra stora problem, transport. Trots att vi bor ganska centralt är det långt till Universitetet och då det varken existerar någon vidare värst kollektivtrafik eller cykelbanor i den här stan har vi hittills åkt taxi till skolan. Men som sagt igår hade vi ruskig tur, en tjej som bor i vårt hus kände igen oss från Swinburne och då hennes mamma skjutsar henne till universitetet varje morgon blev vi erbjudna skjuts med dem. Hur fint som helst. Danskarna som åker scooter till plugget hade svårt att dölja sin avundsjuka. De har retat oss sen dag 1 för att vi inte ingår i deras scooterklubb men nu behöver vi ju inte fundera mer på det. Och vi insåg även att vårat ”udda” utseende äntligen bringat någon fördel och inte bara stirrande blickar, konstant tutande, viskanden, visslanden och andra konstiga ljud.


Efter en trevlig resa med Celestine (som tjejen heter) och hennes snälla morsa hade jag och Madde föreläsning i logistik. Som de tidigare föreläsningarna drogs mina och Maddes frukostvanor upp och jag fick förklara hur supply chain för yoghurt ser ut och Madde blev beskylld för att utrota tonfisken i Medelhavet då föreläsaren råkat få veta att hon förstört en av sina mobiler i en skidbacke i alperna. Så nu ligger Maddes batteri där och vittrar sönder, förgiftar bäckarna som rinner ut i medelhavet och dödar firrarna, menade han. Det var till och med så att jag fick lite dåligt samvete. I själva verket stämmer det inte då Madde egentligen krossade sin display i backen, inte dumpade telefonen där. Men för underhållningens skull tänker då inte jag berätta sanningen för vår kära föreläsare i alla fall. Vi fick även veta hur Donken gör sina pommes och det är väldigt vanligt att man i Europa betalar med checkar..det senaste påståendet väckte inte helt oväntat vilda protester bland européerna i klassen. Efter två timmar utan rast var vi värda varsin white coffee (min favvo) på Springs.


Då vi inte hade några mera lektioner tog vi en taxi intill stan och kollade in souvenirshopparna i China town och gjorde ett besök på turistbyrån för kommande utflykter och äventyr. Shoppade slut på våra pengar och begav oss hemåt. Vi tittade in på en skönhetssalong och kollade lite på prislistan, ingen skrämmande läsning direkt så jag bokade direkt tid för manikyr. Har aldrig ens tänkt den tanken hemma men varför inte passa på då jag inte kan spela handboll. Ska bli kul och se vad jag tycker och när det nästan är gratis har man ju inget att förlora..



Precis när vi kommit innanför dörren drog en fet dimma in över stan och det kändes riktigt höst, fast varmt förstås. Därmed sprack våra planer för en eftermiddag i solstolar så istället blev det simning för min del. Gör ju inget om det regnar när man redan är blöt. Och dessutom fick man ju ha hela poolområdet för sig själv, ganska nice! Kvällen avslutades på Zest, en restaurant som Jonas visat oss och inte helt oväntat hittade vi honom och Lasse där. De försökte lura med oss och spela CS på skolan. Anders nappade medan jag o Madde inte var lika exalterade över danskarnas förslag. Efter min Dreamhack vistelse som i och för sig var trevlig, har jag fått min dos av lan livet ut tror jag!


Dagarna går otroligt fort här och som ni börjar misstänka har vi det inte allt för tungt om dagarna. Anders läser en svår kurs så han är lite mer arbetssam. Och visst slappar jag lite för mycket än så länge, jag ska skärpa till mig, lovar. Men hur skrämd blir man av frågan ”Are you familiar with straight line equation?” Om jag ska vara ärlig tycker jag kurserna är vettiga men hemma är vi vana vid att alltid blanda in utmanande matematiska formler och här är meningen mer att se hela perspektivet. Utmanande på olika sätt, skulle jag säga.

 Puss o kram

Annika <3

 

They say quitters never win
But we walk the plank on a sinking ship
There's a world outside of my front door
That gets off on being down


En historisk dag

Igår drog I-sektionen hem Dra’t i Spa’t för tredje året i rad! Vi är inte bara den smartaste, snyggaste, trevligaste, hetaste, rikaste och mest framgångsrika sektionen utan bevisligen även den starkaste. Och inte att förglömma den mest ödmjuka...

Swinburne ville inte vara sämre utan tog idag sin första seger någonsin i Kuchings regatta. (En roddtävling som påminner om de drakbåtsrace som fanns i Linköping förr). Starkt jobbat! Inte konstigt att man känner som en vinnare dagar som dessa! Spegla sig i andras glans åtminstone!


Det har även varit World Cup i Wakeboard vid Kuchings Waterfront idag. Jag och Madde lunchade bredvid världsmästarinnan i wakeboard. Hon var bitig, där låg jag i lä. Wakeboard verkar vara en rolig sport, kanske nåt att träna i Stångån hemma i vår?

Efter tävlingarna blev det lite poolhäng (försökte sola bort den oerhört osmickrade bränna min axlar fått under dagen utan framgång, gå aldrig med axelväska o linne i solen! Totalt osexigt!) och simning. Påminde lite om Tinnis idag, istället för tjocka tanter i bassängen var där tjocka kineser med vatten k-pistar. (Något mer vilda än tanterna på Tinnis dock! Och tanterna på Tinnis är oftast obeväpnade, okej det var en dålig jämförelse..)

Påkvällen ringde jag hem till farfar, trodde jag skulle börja gråta men det kändes riktigt bra! Vi pratar mycket hemma så har verkligen saknat honom. Börjar känna lite hemlängtan men det är nog inget problem, hade känts konstigare om jag inte gjort det tror jag.

Nu är det matchstart i Stockholm för mitt kära VHF! Håller tummarna stenhårt för en bra start på serien. Läste artikeln i MVT imorse om laget, lät lite väl deppigt. Jag är helt övertygat om att det kommer bli en bra säsong ändå, bara alla gör sitt yttersta och spelar som ett lag. Ingenting kommer bli gratis men vill man och kämpar så vet jag att vi kan spela riktigt bra! Får väl gratta Motala till seger i första div 2 matchen också, imponerande!





Puss

Ankan


Bumpy ride

Malaysia är troligen det land som har flest helgdagar av alla, har ingen säker källa på det men verkar stämma med vad vi sett hittills! Igår var just en sådan helgdag. (Eftersom de förkommer ganska ofta i almanackan är jag inte helt uppdaterad på vad exakt som firas). Hur som helst passade vi på att utnyttja denna långhelg till en utflykt till ett longhouse (bostad för urinvånarstammarna). Jonas och Susanne hängde också med. Vi lämnade Kuching vid niotiden i en minibuss och gjorde vårt första stopp på en matmarknad. Frukt, grönsaker, fågel, fisk i alla dess former och tillstånd.. och Pytonorm (!) Har tyvärr inte bildbevis på detta då verksamheten är olaglig..Undra om det är gott med slicad pyton eller smakar det just pyton?

Vi åkte vidare i minibussen och besökte även en pepparfarm på vägen. En väg som blev något mer ojämn desto längre bort från Kuching vi kom. Det kändes som vi åkt i en halv evighet när vi var framme vid den sjö som vår guide Melintan pratat om. Vi denna lilla sjö fick vi hoppa i små långa båtar. Man satt i höjd med vattenytan, mysigt men totalt instabilt. Efter att som tur var undvikit kantring kom vi fram till själva long houset (fin stavning!) Vi blev mottagna på ett lite annorlunda sätt, den första musik jag hörde var *I’m in Miami bitch!* följt av gamla Vengaboys (mellanstadieminnen). Kändes ju traditionellt och urinvånaraktigt! Till vår stora förvåning började kvinnorna i huset bjuda oss på sprit och av ren artighet blev det några shotar..och så fortsatte det. Av ren artighet blev det lite dans också och lite fler shotar..Men så roligt och svettigt vi hade det. Jag och Susanne dansade med de outtröttliga ibanerna (stammens namn btw) i timmar. När Melintan  bjöd in oss till dinner var man totalt slut. Middagen var jättegod, ibanska och malaysiska rätter = mycket grönsaker! Mums! Shotsen som innehöll risvin i olika styrkor fortsatte att drickas hela kvällen. För vissa blev det lite för mycket, nämner inga namn..Kvällen avslutades med lite mys kring någon typ av oljelampa. När jag lade mig i myggnätet på madrassen på det något halvdant ihopspikade golvet kändes det ändå riktigt fint. Det hade helt klart varit en kväll över förväntan.

Det kan inte ha varit många timmar i drömmarnas värld förrän vi väcktes av en kör av tuppar. En ganska osamspelt kör av tuppar..Det var bara att trycka i mp3n i öronen och försöka överrösta galandet, vilket inte var så himla lätt. När jag sedan vaknade till på riktigt var det ljust och när jag vände mig om satt fem kvinnor med småbarn precis brevid min madrass. De jublade när de såg att jag vaknat till. Tänk om man skulle ha ett sånt uppvaknande varje morgon.

Efter en go frukost var det tuppfäktning (också lite halvolagligt) och blåspilskjutning. I de små båtarna igen och ut på den ojämna vägen. Måste verkligen byta musik på mp3n nu efter denna natt och långa, hoppande bussresorna. Har säkert hunnit med 5 varv på ett dygn.

På hemvägen gjorde vi ett kärt återbesök hos orangutangerna vi träffade för några veckor sedan. Idag hade vi ännu mer tur och fick se den stora alfahanen, en ganska läskig typ och flera så söta ungar som man bara ville plocka ner i ryggsäcken. Men det hade det nog inte varit värt med en stora orangutanghane efter sig..Han kom ner på marken ganska nära och då var man inte så katig ska jag säga..och då hade vi inte ens rört någon av hans ungar..

Bilder kommer senare.

Hoppas ni har det bra! Pratade med Heléne i torsdag, det var riktigt kul. Ska försöka ringa hem imorgon..en månad utan att prata med morsan har nog aldrig hänt! ska bli roligt!

Pussar från en trött men mycket nöjd Anka.. och det är en dag kvar av helgen. Gilla långhelger!!

Och imorgon! Kötta VHF!!!


Big ball, small ball

Det har varit en händelserik helg I Kuching. I lördags var vi uppe med tuppen och åkte till skolan för orientation, vilket ska motsvara nollningen i Sverige. Den jämförelsen är bara pinsam vill jag börja med att säga. Till att börja med, var höll CM hus? Vi hade behövt er mer än någonsin!

Själva aktiviteterna började med att alla gick runt och skakade hand i en ring med ca 100 pers.Man kom ju nästan ihåg alla namn efteråt...Sedan va det lekdax och det är man ju alltid på, fast kolla denna video så förstår ni min besvikelse, vi stod och sa small ball, big ball och flyttade händerna därefter. De varierade lite genom att byta ball mot hair och feet! Jag trodde åtminstone att det var en tävling att om man gjorde fel så åkte man ut men inte ens ett litet tävlingsmoment fanns med. BIG BALL! SMALL BALL! SMALL BALL! BIG BALL! Och tillslut TINY BAAAALLL! Se länk!

http://www.youtube.com/watch?v=W7vPO9liZjU&feature=channel_video_title

Vi gjorde även en uppgift i grupp men det var ingen större action där heller. Sedan var det mest att sitta och lyssna på en massa info om skolan som man redan visste eller inte behövde veta. När vi sedan skulle gå i ett tåg med förbundna ögon längs campus insåg vi att det blir nog inte bättre än såhär..eller mindre dåligt, hur man nu ska uttrycka det så vi gick till Spring och käkade lunch med våra danska, tyska och australiensiska vänner som också gett upp.  Åh, vad jag saknade togan, kollot, draglaget, ost&vin och nollebrickor.

På kvällen blev det fin middag med danskarna på Bla bla bla..ja restauranten heter så. Så himla gott, alltihop! Och det här med att lära sig danska börjar bli ganska viktigt för mig, hade ju lite problem på Folksam i somras och här kan de ju i princip sitta och snacka skit om en  utan att man fattar. Tyvärr är de ganska grymma på svenska, så man kan inte ge igen :P Vi fortsatte till Central T imur i en handikappsbuss som vi lyckats ragga upp utanför ett hotell! Väl framme var det fullt ös och det blev en riktigt trevlig kväll.



Efter att ha sovit några timmar var vi uppe med tuppen igen! Vi lever ut uttrycket ”Kung på dan, kung på natten” för fulla muggar! Mot skolan igen för en bussutflykt till Damai beach och culture village. Vi var något skeptiska efter lördagens aktiviteter eller brist på aktiviteter kanske man ska säga men den här utflykten var riktigt trevlig trots tryckande värme och något trötta och tunga huvuden. Vi var runt och tittade på gamla stammars hus, påminde lite om samebyar och fick se en riktigt nice dansuppvisning. Helt klart värt mödan att offra några timmars sömn! Kändes bra att messa danskarna som retats hela kvällen innan för att vi skulle åka. Vi hade en trevlig dag medan de mest låg och var bakis :P haha hoppas de inte läser detta bara ;)




Helgen avslutades med lite indisk mat (sååå gott!) och att från balkongen se ett mäktigt åskoväder innan läggdags.


Så bra att jag nästan skäms!

Det är helt galet hur fort dagarna går och hur mycket intressant som händer varje dag, Jag skulle behöva blogga minst två gånger om dagen för att få med allt som händer här. Och det är snabba puckar här!


I tisdags ringde vi en ny hyresvärd som vi fått nys om från danskarna. Hon var trevlig och redan nästa dag ringde hon upp och ville visa oss en lägenhet. Inget att tveka på, bara åka dit. Vi som läser marknadsföring insåg ganska snabbt att den energiska kvinnan säkert också tagit några sådana poäng då hon började med att visa oss komplexets poolområde..Redan då hade vi nog redan bestämt oss för att flytta in. Själva lägenheten låg på 15e våningen med stor balkong med utsikt över floden. Tre fräscha sovrum och mysigt vardagsrum. Fanns inte mycket att tveka på. Så här sitter jag nu, i en mjuk fåtölj med hela staden under mig och mår som fisken i vattnet.


Flytten i sig gick faktiskt ganska smidigt men det var inte bara varsin resväska och handbagage längre. Taxichauffören höll på att få slag när han såg mig och Madde med så enormt mycket grejer. (Anders var i skolan så det såg nog lite värre ut än vad det var. Efter att ha pressat in all packning i taxin satt chauffören mest och suckade. När han dessutom inte fattade var vi skulle blev inte stämningen livligare. Madde och jag satt mest och fnittrade över situationen. Tur att det fanns hiss i nya huset i alla fall, 15 våningar är ganska högt..


Efter att packat upp och städat hela dagen känns lägenheten redan mer hemma än vår tidigare bostad. Och vi har ändå inte hunnit med något dopp i poolen eller träningspass i gymmet eller något häng med danskarna som bor i samma hus.


Igår var vi iväg på Orangutang rehab som låg ute i djungeln. Ganska häftigt att sitta under ett trätak omgiven av regnskog när det kommer en brutal regnskur. Det var mycket mysigt. När sedan aporna närmade sig hade det som tur var slutat regna och det var verkligen häftigt att se dem hoppa och klättra runt i träden utan att ramla ner. Mycket söta krabater! Vi åker nog dit igen!


Jag är lite dålig på att läsa nyheterna och förlitar mig lite för mycket på mina sambos att de uppdaterar mig om saker som händer i världen. Men de har inte berättat för mig om Stefan Liv! Usch, jag kan in te låta bli att bli lite ledsen. Han var en så himla härlig idrottspersonlighet och främst en riktigt bra idrottsman. Tragiskt!


And as we lie beneath the stars
We realize how small we are
If they could love like you and me
Imagine what the world could be



Ha en fin helg!

/A


Bada bada bada!

Ledig dag = bada.
Och nej, vi är inte särskilt bruna. man skulle ju nästan kunna tro att vi sitter inne och pluggar...
.
Stället vi badar på heter Stampark water park och är redigt fint! Och billigt, Tinnisinträdet genom 4!

Puss hej!

A


Med min hårfärg som insats..



Igår hade vi en mysig dag i China Town och längs floden. Solen sken och det kändes som en allmänt bra söndag. Vi tog en båttur längs den bruna men ändå ganska fina floden och besökte ett kinesikst museum med en väldigt engagerad och glad prick som guidade runt oss. Jag vill verkligen åka till Kina!

Första skoldagen idag, en mycket intressant dag skulle jag vilja säga. Efter att kämpat sig ur sängen (vi har gått upp ganska sent senaste veckorna) kom vi tillslut iväg i taxin mot Swinburne. Utan block och pennor men lika glada ändå! Vi funderar mycket kring dresscoden i plugget, egentligen får man inte ha shorts, sandaler , linnen, eller kortare kjolar. Vad ska man då ha på sig när det är 30 grader ute?? Svaret får man om man går in i skolan ett tag, de har satt AC:n på läget ”svensk novemberkväll” eller motsvarande. Mössa och vantar kanske man borde införskaffa!? Nödvändigt??


Dagen startade med lektion..nej förlåt föreläsning i Entreprenörskap. Vi var bara åtta stycken och föreläsaren slängde ur sig frågor hej vilt. Så det kändes som lektion. Föreläsaren var en ganska söt gubbe, tror han kommer bli bra om det slutar eka i klassrummet och han spolar sin asiatiska brytning. Två av våra kära danskar ingick i de åtta lyckligt lottad så majoritet skandinaver!


Jag och Madde fortsatte till nästa föreläsning som vi inte kom ihåg vilket ämne det var (full koll som vanligt)Vi har fått alla kurser fixade nu, detta visade sig vara Leadership and Organisation Dynamics. Det var en mycket speciell upplevelse. Föreläsaren som var en kvinna i 30-års åldern med kinesiskt ursprung, pratade dålig engelska, kunde inte säga ”R” och  läspade. Kan vem som helst bli lärare på universitet? Hon pratade mycket om sig själv och ville gärna bli kompis med sina elever efter kursen. Det är ungefär som att Basarab skulle fråga om nån vill ut och ta en öl med han efter lektionen..(åh, jag saknar Basarab!) Och för er som inte läser I är Basarab en lärare som vi haft lite för mycket i lkpg. Tillbaka till den kinesiska läraren som entusiastiskt och om möjligt ännu mer läspande ville att alla skulle presentera sig och vi nordbor presenterade oss ganska högt eftersom det var ca 60 pers i salen men när det kom till locals viskade de sitt namn så det var inte mycket man snappade upp där. Efteråt sa föreläsaren. ”It’s okey, I know you’re shy so we will not talk in front of the whole group again”.  Kanske är dags att lära sig prata inför folk om man går på universitetet och dessutom tar kursen Ledarskap? Bara en tanke!

Efter lunch hade vi tänkt åka och bada men jag har fått hosta och ont i halsen så jag bestämde mig för att ta mod till mig och gå till frisören. Borde gjort det i Linköping innan jag åkte men jag jobbade lite för mycket så det hanns inte med..Frisören hette Alfred och jag var livrädd..inte för namnets skull men de verkar inte riktigt ha grepp på det här med hårfärg i det här landet.. jag höll på att gå därifrån flera gånger då de inte fattade hur jag ville ha det. Men jag gjorde en deal med mig själv: jag testar och ser hur det blir, blir det morot, gult ,vitt eller någon annan oönskad färg så färgar jag håret brunt imorgon! Trots alla diskussioner om hur det skulle gå till kändes Alfred som en ambitiös typ och han lyckades!! Efter alldeles för lång tid(han var petigare än alla frisörer jag träffat tillsammans och det säger en del) lämnade jag salongen redigt snygg. Eller ja iaf i håret J  Vid det här laget hade jag fått höra Justin Beibers skiva (tror jag iaf, det var otäckt dåligt *baby baby baby*) några varv för mycket och mina sambos både badat, åkt hem och käkat så jag tog med mig lite rå firre hem från Sushi king! Både frisörbesöket och sushin för mindre än halva priset jämfört med Sverige…jag klagar inte!


Nu laddar vi för en lika intressant tisdag, eller? Eventuellt är jag och Madde lediga imorgon, man kan ju hoppas! Vi kommer nog bli ganska slappa i höst (i flera bemärkelser??).., varken entreprenörskap eller ledarskap har någon tenta! Det existerar ju inte i våran tentatäta värld! Man kan ju hoppas att de andra 2 kurserna också är tentafria, i så fall slutar jag och M i början på december = 2 veckor mer att resa. Det vore ju lite för bra för att vara sant. Anders har tenta iaf så för rättvisan skull får vi väl ta en tenta, om inte annat för att sällskaps tenta! Dessutom kommer ju tentaabstinens vara brutal efter mer än ett halvår utan tenta! Nej , jag klagar fortfarande inte!


Vi har det mysig här men förhoppningsvis kommer vi hitta en lya i centrum nära danskarna eller kanske med någon av dem. Vi är lite offside i det här området.

Puss

Annika, fortfarande hopplöst blond

OCH! OCH ABSOLUT INTE ATT FÖRGLÖMMA!!!

Idag är det premiär för vår enastående, exotiska, galna och alldeles fantastiska gemensamma  TT-blogg:

[email protected]          MÅSTE LÄSAS, helt enkelt ;)


Slapp höst??


 (Bilden skulle hängt med förra inlägget men jag är inte riktigt vän med bloggen än...)

Igår var vi på registrering på skolan. Ganska segt..Effektivitet är inte malaysiernas starkaste sida. Men efter några timmar hade vi fått schema och tyvärr (jag måste säga tyvärr) så ser mitt och Maddes schema ruskigt tomt ut för tillfället. Vi har bara fått två av fyra kurser accepterade ännu, vilket innebär 3 föreläsningar och 2 lektioner per vecka. Kan låta glassigt, särskilt i en I-ares öron men nä det funkar inte!! Jag kommer bli uttråkad och vi kommer få problem med CSN, så håll alla tummar ni kan för att vi ska få lite logistik och ledarskap på vårt schema, eller ännu hellre, lite reglerteknik..(ah, det där lät inget bra!!) Men jag menar det!

Vi käkade lunch på Springs och fortsatte sedan till en annan galleria för att införskaffa internet. Piece of cake, tänkte vi.. men icke! Internet är riktigt dyrt här om man inte köper prepaid med seg hastighet och då kan man ju varken skypa, youtuba eller lyssna på spotify. Vi kom hem med den segare men billigare varianten av mobilt bredband, så vi är inte helt i radioskugga ändå! Men nåt skype får ni inte räkna med än.

Det var ju ändå fredagkväll så tillsammans med Melissa åkte vi och käkade stor middag och köpte knasigt snacks för vår filmkväll. Pretty woman blev det, lite för romantiskt för mig just nu men det var trevligt.

Dagarna går ruskigt fort här, vi hinner knappt hälften av det vi räknat med. Men det är ju ett annat tempo här. Får nog lägga ner alla tankar om effektivitet och hets. Man hinner det man hinner, helt enkelt. Önskar att man skulle kunna ha lite mer så hemma men där ser man verkligen en stor skillnad. Men jag tror Malaysia är på väg mot vår stress och hets, tyvärr. De verkar ha ett mer hälsosamt tempo här även fast man blir sjukt knäckt av att vänta en kvart på att kassörskan i affären ska packa ner dina varor i påsarna när du skulle gjort det i trippla tempot själv!

Idag har jag faktiskt tränat lite, jag har haft sjuka mängder överenergi de senaste dagarna trots förkylningen så det var grymt skönt och svettigt! Längtar till att få spela lite squash eller tennis i veckan :)
Målet med denna lördag är att sätta upp en spegel och planera ihop en utflykt inför morgondagen. Annars blir det nog lugna puckar. Det regnar idag så några större äventyr blir det nog inte..

Ha en fin helg <3

Annika


Män i pyjamas och massa käk



I tisdags kväll var vi tillbaka i Kuching igen. Efter några för få timmars sömn (fortfarande utan täcke) åkte vi iväg med de andra utbytesstudenterna för att fira att Ramadan är slut för muslimerna. Firandet innebär att man har öppet hus i sitt hem och bjuder in alla man känner. Vi var runt på fem olika ställen, mestadels personal på universitetet som ville visa oss hur firandet går till. Det blev mycket mat och mingel, ett utmärkt tillfälle att lära känna de andra utbytesstudenterna. På Swinburne pluggar folk från hela världen (australiensare, tyskar, iranier, kineser, kazakstanier, en till svensk tjej från lkpg och kenyaner mfl). Vi hade en trevlig dag och efteråt följde vi med Melissa och en dansk kille (HAN ÄR OCKSÅ HANDBOLLSSPELARE!!!!) till ett ytterligare hembesök. På vägen mötte vi många män på mopeder i färgglada pyjamasdräkter. Vi var ganska fascinerade över dem. Ofta var det två män på samma moped, de sötaste (eller mest gay) var nog två män i knallrosa pyjamasdräkter med matchande rosa hjälmar.

På kvällen blev det fest hos australiensarna som bor i en tvåvåningsvilla, vissa har det bra! Och sedan vidare till en som hette Paragon, ganska sunkigt ställe men vilket drag!! Och vilken kväll, de andra utbytesstudenterna är så himla trevliga!

Igår var vi på ännu fler besök hos vänner till Melissa! Men det är ganska ekonomiskt för man behöver ju inte äta mer de dagarna. Jättetrevligt, Melissa är så snäll som drar med oss på detta! Kvällen spenderades med shopping till lägenheten, Joseph (vår landlord) kom förbi, testade tvättmaskinen och vi städade ur vår mögliga skitäckliga kyl. Vi tre är jäkligt effektiva J Lägenheten börjar mer och mer kännas som ett hem men vi hoppas ändå på att få ett nytt ställe. Man kan ju alltid hoppas! 

Det känns verkligen bra här! Folk är trevliga och hjälpsamma, alltid glada. Och vi kommer få många nya vänner, utan tvekan.


RSS 2.0